Gedragstest

Na alles doorgesproken te hebben neemt de gedragsdeskundige u en uw hond voor verdere observatie mee naar de gedragshal. In deze hal worden de honden die voor hun (her)opvoeding intern zijn dagelijks getraind. Er worden privé-lessen gegeven. Een Martin Gaus Hondenschool gebruikt de hal voor diverse cursussen in de avond. En ook de hulp- en geleidehonden die de organisatie opleidt, leren hun eerste vaardigheden in de hal.

In de hal gebeuren verschillende dingen met uw hond. U bent daar voortdurend bij of u kunt precies zien wat er gebeurt en hoe uw hond reageert. Afhankelijk van de problemen wordt er een gedeeltelijke of hele gedragstest van uw hond afgenomen. Zo’n test laat heel zuiver het oorspronkelijke karakter van de hond zien. Het laat conditioneringen zien, dus gedrag dat als reactie op bepaalde omstandigheden een vaste gewoonte is geworden. Het laat zien of uw hond afwachtend is of zelf het initiatief neemt. Dat is allemaal belangrijk om te komen tot een juiste diagnose en advies op maat.

De gedragstherapeut loopt zelf met uw hond

Vaak zal de gedragsdeskundige zelf met uw hond gaan lopen. Dat kunt u stap voor stap volgen, of omdat u erbij bent of omdat u door een raam kijkt. De gedragsdeskundige bekijkt daarbij de eventuele stress van uw hond, zijn voergevoeligheid, zijn leergierigheid, zijn reactievermogen, eventuele angst voor nieuwe ervaringen en zijn herstel daarvan. Dat geeft een duidelijk beeld van wat u van uw hond kunt verwachten.


Workshop 'De hond en zijn hersenen'

 

  Prins Petfoods Proteq Dier en Zorg Puppywalker Twitter Facebook Logo